Allt sedan Tele2 var först med att lansera 5G i Sverige har det talats om de möjligheter som följer med den nya tekniken. Med vår lansering av Obegränsad Data för IoT i Sverige vill vi ge våra kunder möjligheten till innovation med en förutsägbar månadskostnad. 

Även om uppkopplingen är själva grundstenen för att IoT ska fungera, så är den data som genereras det som gör de allra flesta IoT-lösningar värdefulla, för dig som just påbörjat din IoT-resa eller kommit en bra bit på vägen. Oavsett om du är ny inom IoT, har börjat skala upp eller är en etablerad aktör som har kontroll över allt inom branschen, så kan möjligheten till obegränsad dataförbrukning inom Tele2’s nät i Sverige helt komma att förändra spelreglerna. Framför allt vad det gäller att förutse löpande kostnader.  

Vad är Broadband IoT från Tele2?  

Enkelt uttryckt är Broadband IoT en smart lösning för cellulär uppkoppling som du slipper tänka på när du väl kommit igång. Tjänsten innebär:  

  • Förutsägbara kostnader  
  • Kort tid att komma igång  
  • Åtkomst till all den data som behövs  

Vilka användningsområden är rätt för Broadband IoT?  

Om vi bortser från var du är på din IoT-resa, vilken typ av användningsfall är då mest idealiskt lämpade för Broadband IoT? Övervakningssystem, fast trådlös åtkomst, industriella höghastighetsroutrar, autonoma enheter – alla dessa kommer kunna dra nytta av Broadband IoT, vilket öppnar upp spelplanen för obegränsad innovation.  

Var du än befinner dig på IoT-resan  

Om du just kommit igång med IoT så kan det vara utmanande att hålla reda på kostnader. Du behöver tänka på allt ifrån kostnaden för själva enheten, installationer, licenser och dataförbrukning – det är sällan enkelt. Obegränsad data och en förutsägbar månadskostnad innebär att du enkelt kan fokusera på din IoT-affär utan att oroa dig för varianser i kostnad.  

Om du redan kommit igång och är på väg att skala upp din lösning så är din tid dyrbar och resurser är en bristvara. Med andra ord så har du kanske varken tid eller expertis för att optimera din datakonsumtion och då vill du vara säker på att dina kostnader är under kontroll, oavsett hur datahungrig din lösning är. Med Broadband IoT är kostnaden förutsägbar och du behöver inte räkna Megabytes.  

För etablerade aktörer finns många andra fördelar utöver kostnadskontroll som är naturligt att tänka på, inklusive att se till att dra full nytta av 5G med allt vad det innebär och alla dess obegränsade möjligheter till innovation.  

Broadband IoT från Tele2 IoT innebär IoT-abonnemang med:  

  • Obegränsat med data i Tele2 Sveriges nät  
  • Möjlighet till SMS och samtal enligt avtal  
  • Tillgång till Control Center och övriga tjänster som Tele2 IoT erbjuder  
  • Tjänsten kan slås på för existerande SIM från Tele2 IoT  

Det finns många andra fördelar som Broadband IoT kan tillföra din IoT-lösning. Om du vill veta mer, vänligen kontakta oss. 

Peter Aspling
Product Manager
Tele2 IoT